RSS blog posts RSS comments

Allt om Skene i Västra Götaland

Posted by: admin | Category: | Comments Off on Kändisar från Skene

Många samtida kändisar har kopplingar till Skene som ort. Det kan vara svårt att välja ut de mest kända, men nedan finner du en topp-5 med alla de tyngsta namnen i svensk samtid.

  1. Jan Björklund (FP)

En genuin Skenebo, född och uppvuxen i Skene. Björklund har arbetat inom försvarsmakten och slutade med majorsgrad för att ägna sig åt politik. Han har suttit i den borgerliga regeringen och varit utbildningsminister mellan 2017 och 2014. Jan Björklund är partiledare för Folkpartiet.

  1. Christer Björkman

Björkman är född i Borås men har gått på Ängsskolan i Skene. Christer Björkman är både risad och rosad av schlagernördar för sina insatser som artistansvarig för SVT:s Melodifestivalen. 1962 vann Björkman den svenska uttagningen med “I morgon är en annan dag”. I Eurovision Song Contest som gick i Malmö kom Björkman dock sist.

  1. lassebrandebyLasse Brandeby

Tyvärr finns inte Lars Brandeby bland oss längre. En genuin komiker och skådespelare. Han blev känd för den breda allmänheten som Kurt Olsson i programmet Kurt Olssons Television. Han myntade en del roliga uttryck, som “Tusen bilder säger mer än ett ord”. Lasse Brandeby bodde i Skene ett antal år som vuxen. Han avled den 20 november 2011.

  1. Jonas Berggren

Namnet Jonas Berggren är kanske inte så känt, men om man säger “Ace of Base” så nickar många igenkännande. Jonas grundade gruppen tillsammans med sina systrar Jenny och Malin. Jonas har gått på Ängsskolan i Skene.

  1. Marita Skogum

En skicklig orienterare. Marita Skogum var förbundskapten för det svenska orienteringslandslaget mellan 2001 och 2010. Hon tog sammanlagt 6 VM-guld. Marita Skogum växte upp strax söder om Skene och under sin aktiva tid tävlade hon för Skene Sim och idrottssällskap (SoIS).

 


Comments are closed.