RSS blog posts RSS comments

Allt om Skene i Västra Götaland

Posted by: admin | Category: | Comments Off on Restauranger i Skene

Även om utbudet av restauranger i Skene inte är jättestort så finns det mesta inom räckhåll. Lyfter man blicken och tittar på hela området Skene – Kinna så blir utbudet riktigt bra. Allt från snabbmat av lite annorlunda slag till pizza och husmanskost.

pizzaskeneCentralt i Skene hittar vi tre pizzerior, Restaurang Pizzeria Casablanca, Pizzeria Napoli och Restaurang Pizzeria Paloma. Den senare har ett betydligt större utbud än bara pizza då de serverar dagens lunch, á la carte, kinamat och även sushi. Rör man sig ner mot järnvägsstationen och är sugen på One Hand Food så väntar Stationsgrillen. De serverar hamburgare, kebab och korvar. Ett alldeles speciellt gatukök är Mandys Fast Food i Skene som serverar amerikansk snabbmat som är mer amerikansk än den i USA.

På strövtåget genom Skene hittar vi sedan Puertorico Restaurang och Pizzeria, en välkänd Pizzeria i Skene. Ännu en liten bit bort finner vi Kungsfors matsal som håller till i den gamla nedlagda personalmatsalen i Borås Wäferi. Här serveras lunchbuffé varje vardag. De ordnar även med catering till hemmafesten och arrangerar fester i sin matsal.

Rårörda Lingon heter nästa restaurang och som det låter på namnet finner man här en restaurang som serverar traditionell svensk husmanskost. Fisk, kött och naturligtvis pastarätter finns på menyn. En lunchrestaurang öppen mitt på dagen.

Den sista restaurangen i Skene är Ninas Bowling och Café. De serverar både enkla och lite mer förfinade maträtter, men det går bra att titta in bara på en fika också.

När nu Skene och Kinna räknas som en enda tätort så är det intressant att se vad som finns i närheten av Skene men med postadress Kinna. Först och främst hittar man Det Gyllene M:et, McDonalds i Kinna, men även intressanta ställen som Wasabi Sushibar som serverar sushi och japanska wokrätter. Här finns även Gästhuset i Kinna som serverar medelhavsinspirerad mat.

 


Comments are closed.