RSS blog posts RSS comments

Allt om Skene i Västra Götaland

Posted by: admin | Category: | Comments Off on Saker att göra i Skene

Skene har ett stort föreningsutbud som sysslar med allehanda aktiviteter. Den största föreningen är Skene Sim och Idrottssällskap förkortat SoIS. De har sektioner för friidrott, simning, orientering, skidåkning och den största sektionen som är fotboll. Vill man inte spela fotboll själv kan man följa SoIS lag som spelar i division V södra. De van den serien 2014 till stor glädje för deras supporters. Hemmaaerna är Vävarevallen i Skene. I badhuset Kaskad håller simsektionen till.

En annan stor förening är Skene Motorsällskap som har två banor i Skene; en för motocross och en för enduro. Skene MS har licensierade förare i rally, folkrace, rallycross, och offroad. Är man motorintresserad kan man kontakta den klubben.

motorcrossskeneDet finns en livaktig teaterförening i Skene som sätter upp olika föreställningar som barnteater och arbetsplatsföreställningar. Mer teater kan man se i Kulturhuset Skene där stora föreställningar, såväl svenska som internationella, visas i HD-kvalitet på en stor skärm med perfekt ljud. På Kulturhuset Skene visas även konserter, opera och spelfilm.

Förutom föreningarnas ungdomsverksamhet har Marks kommun sin kulturskola inrymd i Kunskapens Hus i Skene. Där övar olika ensembler på kvällarna. Det är orkestrar och teatergrupper. För att kunna delta måste man vara inskriven i Kulturskolan.

Sommartid finns ett 10-tal golfbanor på några få mils avstånd. Den närmaste ligger 3 kilometer från Skene och har en 18-hålsbana och en 9-hålsbana.

Nära Skene finns både ett naturreservat och ett kulturreservat. Båda reservaten bjuder sina besökare på fina naturupplevelser. Du är välkommen att fiska, paddla, bada eller bara promenera i reservaten. Både roligt och avkopplande.

En av de vanligaste aktiviteterna då svenskar semestrar är shopping. I och kring Skene finns all möjlig shopping, men den mest spännande är att besöka tygriket med många butiker med outlet och fabriksförsäljning av tyger av mycket hög kvalitet.


Comments are closed.