RSS blog posts RSS comments

Allt om Skene i Västra Götaland

Posted by: admin | Category: | Comments Off on Teater i Skene

I en svensk mellanstor ort som Skene bjuds man på teater i olika former från skolteater och amatörteater till professionell teater som visats på världens alla scener.

Teaterskola i Skene

Kulturskolan i Skene är en kulturskola för hela Marks kommun. Det är roligt för alla skenebor att kulturskolan hamnade just här. Kulturskolan har många aktiviteter och även om tonvikten ligger på musik så har man många olika ensembler inom skolan. Några av dessa ägnar sig åt teater vilket borde göra att teaterintresset upprätthålls i Skene. Barn och ungdomar ägnar sig åt att repetera och regissera teaterpjäser i Kunskapens hus. Eleverna repeterar inte bara färdiga, skrivna pjäser utan får även träna på improviserad teater.

Marks teatergrupp – Kinna teater

I Kinna finns en amatörteatergrupp som spelar olika typer av teater. Under 2014 har de satt upp en barnteaterföreställning – Folk och rövare i Kamomilla stad. Teatergruppen har sin hemmascen i nära Skene, nämligen på Kinna teater i Kinna. Aktuellt just nu är en uppsättning kallad Ord & Rättvisa. Man turnerar med föreställningen på olika arbetsplatser och den handlar om vad som är rätt och rättvist i arbetslivet. Marks teatergrupp har även deltagit under väverskans dag i Kinna.

Kulturhuset Skene

I det som tidigare hette Skene Folkets Hus har Kulturhuset Skene inrymts. I detta kulturhus finns alla typer av kultur och däribland naturligtvis teater. Med modern teknik kan man erbjuda inspelade, och vissa fall, även direktsända föreställningar av opera, musikal och teater. Ljudkvaliteten är minst lika bra som vid originalscenen och bilden till och med bättre än den “in real life”. Här får man närbilder och kan uppleva inte bara kroppsspråket utan även mimiken hos skådespelarna. På Kulturhuset Skene har man visat Casinofeber av Galenskaparna och After Shave. Från London har man sänt Monty Pytons återförening på den stora O2-arenan.

 


Comments are closed.