RSS blog posts RSS comments

Allt om Skene i Västra Götaland

Posted by: admin | Category: | Comments Off on Shopping i Skene

I många medelstora städer i Sverige har centrumhandeln helt utarmats av etableringar av stora externa köpcentrum med alla de stora kedjorna inom mode och hemelektronik. Det har inte skett i Skene/Kinna utan de lokala handlarna finns kvar i stor utsträckning. Vill man absolut handla på H&M, Lindex eller Elgiganten får man ge sig iväg minst 40 kilometer. Det skapar bra förutsättningar för en sund cityhandel i Skene.

Personliga butiker med personligt bemötande

jeansskeneI Skene finns minst tio butiker som säljer dam och/eller herrmode. Det betyder att man kan hitta kläder som ingen annan har och ofta av mycket högre kvalitet än vad de stora klädkedjorna kan erbjuda. En av dessa butiker säljer second hand och vintage. Det kan ofta betyda hög kvalitet till lågt pris och sannolikt helt unika plagg.

Till det ska läggas två skoaffärer som även de har modeller man inte finner hos Din Sko och så finns det kunnig personal som kan hjälpa till och ge personlig service till både besökare i staden och skenebor.

Sportartiklar finns hos Örby Sport och Fritid medan cykelaffärerna ligger i Kinna. Ta bussen dit och cykla tillbaka – det är bara fem kilometer enkel väg.

Det finns bra shopping i Skene, och om man vidgar vyerna och även sneglar på Kinna så finns det mycket att välja på. Vidgar man shoppingcirkeln ytterligare till att omfatta det som kallas Tygriket, då börjar det bli verkligt spännande shopping.

Sveriges textilindustri startade i trakterna av Skene med sitt centrum i Borås. Många textilkonstnärer och formgivare finns nu i trakten av Skene. De mest kända och berömda textilföretagen i Sverige finns i trakten av Skene. Även en bit utanför i som i Fritsla, Kinahult och hos grannen i Kinna. Här fullkomligt vimlar det av företag som säljer tyger och garner till fabrikspriser. Här finns Kinnagarn, Kasthall och Pelle Vävares fabriksbutik.

 


Comments are closed.